Hoe maak ik online een overeenkomst aan (opdrachtgever en -nemer hebben elkaar buiten ons platform om gevonden)

Je kunt via ons platform overeenkomsten opstellen wanneer opdrachtgever en opdrachtnemer elkaar via ons platform hebben gevonden, maar ook wanneer ze elkaar buiten het platform hebben gevonden. In het eerste geval staan gegevens die bekend zijn al automatisch ingevuld. In het tweede geval doe je dit handmatig.

Als de dienst of waarneming via ons platform is uitgewisseld, klik hier. Als de dienst of waarneming buiten ons platform om is uitgewisseld, lees verder. 

Wanneer je een dienst of waarneming niet via Waarneembemiddeling.nl hebt ingevuld 
Als opdrachtgever en opdrachtnemer elkaar buiten Waarneembemiddeling.nl om hebben gevonden, dan kunnen ze de overeenkomst op twee manieren aanmaken:

1) De opdrachtgever zet alsnog de dienst of waarneming gratis op Waarneembemiddeling.nl en meldt deze (voor plaatsen) direct af, door te klikken op 'Afmelden'. De opdrachtgever geeft aan welke waarnemer hem of haar vervangt. In het geval van een anw-dienst gaat er ook een bevestiging naar de betreffende huisartsenpost. Na afmelden verschijnt de dienst in het mapje 'afgemeld' (opdrachtgever) en 'ingepland' (opdrachtnemer). Hier vanuit maak je de overeenkomst aan en zijn de meeste gegevens vooraf ingevuld. Je volgt verder de stappen die benoemd zijn onder deze link

2) Je maakt de overeenkomst aan via 'overeenkomsten', maar de velden zijn helaas nu niet voor-ingevuld. 

 • Klik op 'Administratie'.
 • Klik op 'Overeenkomsten'.
 • Klik op 'Overeenkomst maken'.
 • Kies een sjabloon. Je kunt kiezen uit verschillende sjablonen, allen afgestemd met De Belastingdienst.
 • Geef de overeenkomst een kenmerk, waardoor je straks de overeenkomst makkelijk kunt terugvinden.
 • Geef de overeenkomst een verloopdatum.
 • Loop de ingevulde tekst zorgvuldig door. Onderdelen die aangevuld of gecontroleerd moeten worden, hebben wij geel en / of dikgedrukt gemaakt. Je past de tekst aan en vervolgens kun je met het 'gummetje' boven het tekstvak alle dikgedrukte of geel gearceerde gebieden een gewone opmaak geven.
 • Als je klaar bent met het wijzigen van de tekst, klik je op 'opslaan en versturen'.
 • Onderteken de overeenkomst digitaal door het vinkje aan te klikken en klik op 'Versturen'.
 • De overeenkomst is nu digitaal ondertekend en naar de andere partij gestuurd. Hij of zij zal de overeenkomst accorderen of afkeuren. Als de overeenkomst wordt afgekeurd ontvang je een toelichting. Je vindt de overeenkomst terug onder overeenkomsten in het linkermenu.  
 • Je hoeft de overeenkomst niet te printen, want je kunt deze online op Waarneembemiddeling.nl bewaren. Je hoeft de overeenkomst ook niet naar de Belastingdienst te sturen. Zij zullen er steekproefgewijs om vragen. 

Lidmaatschap voor het digitaal ondertekenen

Let op voor het versturen van overeenkomsten en het digitaal ondertekenen van overeenkomsten heb je een lidmaatschap nodig. 

Feedback and Knowledge Base