Hoe maak ik kwalificaties aan?

Sommige diensten vereisen bepaalde kwalificaties en mogen daarom niet door alle waarnemers overgenomen worden. Bijvoorbeeld regiediensten. Dit kun je op Waarneembemiddeling.nl zelf instellen. Als je waarnemers een bepaalde kwalificatie meegeven kunnen alleen zij deze diensten overnemen.

Hoe werkt dat?

Stap 1. Kwalificatie instellen
Je begint met het instellen van een kwalificatie. Dat kan onder 'Instellingen' en dan 'Kwalificatie'. Standaard staan de tekens + * # ingevuld, maar je kunt ook een letter meegeven bijvoorbeeld de R van Regiedienst. Je mag dit helemaal zelf bepalen! Wij raden aan om maximaal twee letters of tekens te gebruiken.

Stap 2. Dienstcodes een kwalificatie meegeven
Je gaat nu naar de dienstcodes. Deze vind je onder 'Instellingen' en dan 'Beheer posten' en vervolgens 'Dienstcodes beheren'. Open de dienstcode die een bepaalde kwalificatie heeft. Klik op 'Bewerken'. Onderaan vink je de juiste kwalificatie aan. Klik op 'Opslaan'.

Stap 3. Waarnemer een kwalificatie meegeven
Je gaat nu naar 'Poolbeheer' en dan 'Waarnemers'. Klik op 'Bewerken' bij de waarnemers die deze kwalificatie krijgen. Vink de juiste kwalificatie aan en klik op 'Opslaan'.

Vanaf nu mogen alleen deze waarnemers diensten met deze dienstcode overnemen. Andere waarnemers krijgen de melding dat ze niet gekwalificeerd zijn voor deze dienst.