Ik heb een overeenkomst ontvangen. Wat moet ik doen?

Een gebruiker van Waarneembemiddeling.nl heeft een overeenkomst aangemaakt via onze website, vervolgens digitaal ondertekend en daarna naar jouw gestuurd.

Digitaal ondertekenen met lidmaatschap
Heb je een lidmaatschap? Dan kun je de overeenkomst digitaal ondertekenen. Dat gaat als volgt:
  1. Log in op Waarneembemiddeling.nl
  2. Klik op 'administratie'
  3. Klik op 'overeenkomsten'
Je vindt hier alle overeenkomsten die je hebt afgesloten of ontvangen, waaronder de overeenkomst die je zojuist hebt ontvangen en nog moet ondertekenen. Je kunt nu de overeenkomst downloaden, accorderen of afkeuren. Als je de overeenkomst afkeurt, kun je een toelichting invullen. Deze toelichting wordt verstuurd naar de andere partij. Als je de overeenkomst accordeert, wordt er een melding verzonden naar de andere partij.

Overeenkomst bewaren

Je hoeft de overeenkomst niet te printen. Je bewaart de overeenkomst gratis op Waarneembemiddeling.nl. Je hoeft de overeenkomst ook niet naar de Belastingdienst op te sturen. Zij kunnen hier steekproefgewijs om vragen.

Heb je geen lidmaatschap?
Alleen met een lidmaatschap kun je overeenkomsten digitaal ondertekenen of juist afkeuren. Heb je geen lidmaatschap? Dan kun je de overeenkomst downloaden, vervolgens printen en ondertekenen en daarna per post of ingescand retourneren.