Hoe kan ik de dienstcodes wijzigen?

Posten die een samenwerkingsverband hebben met Waarneembemiddeling.nl zetten hun dienstcodes op Waarneembemiddeling.nl. Als huisartsen hun diensten willen aanbieden, hoeven ze alleen maar de dienstcode op te geven en de rest wordt vanzelf ingevuld. Het is belangrijk dat posten deze lijst actueel houden, zodat huisartsen diensten niet onder de verkeerde dienstcode ter overname aanbieden.

Waar vind ik de dienstcodes voor mijn post?
Je vindt de dienstcodes onder:

  • Instellingen
  • Beheer posten 
  • Dienstcodes beherenWat zie ik op de pagina ‘dienstcodes’

  • Een lijst met alle dienstcodes
  • Of een dienstcode een bepaalde kwalificatie kent
  • De ingangsdatum en verloopdatum van de dienstcode

Kan ik dienstcodes aanpassen?
Ja, als je klikt op ‘bewerken’ kun je de dienstcodes aanpassen. Let op: wanneer je een dienstcode bewerkt, wijzig je daarmee alle dienstcodes in het heden en verleden. Dit kan leiden tot verwarring bij diensten die in het verleden al zijn aangenomen en waarvan je nu bijvoorbeeld de tijden wijzigt. Je kunt het beste een dienstcode een verloopdatum geven en vervolgens een nieuwe dienstcode aanmaken.

Diensten met een ingangsdatum in de toekomst
Het komt wel eens voor dat een dienstcode op een bepaalde datum gewijzigd wordt. Bijvoorbeeld het tijdstip waarop de dienst plaatsvindt of een dienstcode wordt gesplitst in twee nieuwe en verschillende dienstcodes. Je kunt de oude dienstcode een verloopdatum geven, bijvoorbeeld 31 december 2017 en de nieuwe dienstcode een ingangsdatum geven bijvoorbeeld 1 januari 2018. Als een huisarts op 1 november 2017 een dienst wil aanbieden voor 1 maart 2018 dan ziet hij de oude dienstcode niet en komt de nieuwe dienstcode in beeld. Wanneer een huisarts op 1 november 2017 een dienst wil aanbieden voor 1 december 2017 dat ziet hij de oude dienstcode wel en de nieuwe dienstcode komt niet in beeld. Zo voorkom je dat huisartsen diensten aanbieden onder de verkeerde dienstcodes.

Dienstcodes met een bepaalde kwalificatie
Een bepaalde dienstcode kan een bepaalde kwalificatie kennen, bijvoorbeeld een regiedienst of een consultdienst. 

Koppeling met Intershift
Waarneembemiddeling.nl heeft een koppeling met Intershift, een roosterprogramma voor huisartsenposten. De koppeling houdt in dat de overname van een dienst op Waarneembemiddeling.nl verwerkt kan worden in het actuele rooster van de post. Zo blijft het rooster altijd up-to-date en is handmatige invoering van de wijziging niet meer nodig! De koppeling werkt alleen wanneer de dienstcode op onze website en in Intershift exact hetzelfde zijn. Meer informatie hierover vind je hier.

Waarom kan ik dienstcodes niet verwijderen?
Als een dienstcode niet meer actueel is, stel je een verloopdatum in. Als je een dienstcode zou verwijderen, zou je daarmee ook alle overgenomen diensten uit het verleden verwijderen. De diensten zouden dan ook verwijderd worden in het overzicht van de huisarts en de waarnemer. 

Lees ook:
Hoe maak ik kwalificaties aan?
Hoe maak ik notities bij waarnemers?

 

Feedback and Knowledge Base