Doorgaan naar artikel

Hoe maak ik een afspraak voor persoonlijke identificatie?


BKV / Waarneembemiddeling.nl identificeert alle waarnemend huisartsen op posten die hun dossierbeheer via Waarneembemiddeling.nl regelen. Identificeren is eenmalig en duurt hooguit vijf minuten en kan op een door jou gekozen locatie en tijdstip. Voor de identificatie werken we samen met AMP Groep, zij voeren de identificatie voor ons uit. Een paspoort of ID-kaart is noodzakelijk. Een rijbewijs is GEEN geldig middel.  
   
Waarom moet ik geïdentificeerd worden?
Sinds 2017 is niet meer mogelijk voor huisartsen om hun identiteitsbewijs te uploaden op Waarneembemiddeling.nl en uit te wisselen met andere zorginstellingen en huisartsenposten. Deze aanpassing destijds was noodzakelijk vanuit nieuwe wet- en regelgeving vanuit de Wkkgz en Wet DBA. Identiteitsbepaling aan de hand van een geldig ID-bewijs van persoon tot persoon is nu het alternatief. 

Iedere opdrachtgever in de zorg, die een zzp'er inhuurt, is verplicht om de identiteit van de zzp'er vast te stellen. Een tijdrovende klus voor huisartsen, zeker bij anw-diensten. BKV / Waarneembemiddeling.nl neemt deze zorg uit handen, door alle waarnemers eenmalig persoonlijk te identificeren. Zo kunnen opdrachtgevers aan hun plicht voldoen en hoeven waarnemers zich maar één te laten identificeren.

Wat betekent het identificeren voor praktijkhouders en huisartsenposten?
Bij huisartsenposten die gebruik maken van onze module dossierbeheer kun je er dus vanuit gaan dat alle geaccepteerde waarnemers persoonlijk zijn geïdentificeerd.

Feedback en Kennisbank