Waar kan ik het formulier antecedenten arbeidsverleden vinden?

Download het formulier antecedenten arbeidsverleden via deze link (https://app.waarneembemiddeling.nl/media/formulier_antecedenten_arbeidsverleden.pdf) of selecteer het formulier bij je online dossier.

1. Zorg dat jouw document uit één document bestaat, je kunt namelijk maar één pagina uploaden. Twee documenten samenvoegen, kun je bijvoorbeeld doen via https://smallpdf.com/nl/pdf-samenvoegen.
2. Ga naar de pagina ‘Administratie’ en ‘Documenten’.
3. Klik rechtsboven op de blauwe button ‘Document toevoegen’.
4. Kies voor ‘Formulier Antecedenten Arbeidsverleden’ en voeg het document toe.

Door de vergewisplicht in de Wkkgz is iedere zorginstelling verplicht om te controleren of een medewerker geschikt is zorg te verlenen. Eén van de onderdelen die daarvoor gebruikt moet worden, is een toetsing van het arbeidsverleden. Hiertoe dient het formulier antecedenten arbeidsverleden. De toetsing is niet eenmalig, maar gedurende de samenwerking. Met die reden is het noodzakelijk na twee jaar een nieuw formulier in te vullen.

Als waarnemer heb je de keuze of je deze informatie al dan niet wilt verschaffen. Kies je ervoor om dat niet te doen, dan kan een huisartsenpost je op basis daarvan weigeren.