Waarom kan ik niet op alle diensten reageren?

Ben je huisarts en kun je niet op alle diensten reageren? Dit kan verschillende oorzaken hebben.

1) Geen geldig lidmaatschap

Je hebt geen lidmaatschap afgesloten of het lidmaatschap is verlopen. Klik op je naam rechtsboven in beeld.

Klik op Lidmaatschappen. Bij 'lopende lidmaatschappen' zie je wanneer jouw lidmaatschap verloopt. Zie je de tekst 'Er zijn geen lopende lidmaatschappen' dan heb je geen lidmaatschap. Klik hier om een lidmaatschap af te sluiten.

2) Je bent niet geaccepteerd op de post

Je kan alleen reageren op diensten op huisartsenposten waar je geaccepteerd bent. Om toegelaten te worden vraag je via 'mijn pools' en dan 'huisartsenposten' acceptatie aan. De acceptatieprocedure verschilt per huisartsenpost.

3) Je waarneemdossier is niet compleet

Diverse huisartsenposten beheer hun waarneemdossiers via Waarneembemiddeling.nl. Als een waarneemdossier niet meer compleet is of er is een document verlopen, dan kun je (tijdelijk) niet meer reageren op diensten van deze post. Je moet eerst je dossier weer compleet maken

4) De dienst heeft een bepaalde kwalificatie

Zie je een dienst van een huisartsenpost waar je wel geaccepteerd bent, maar niet op kan reageren? Dan kan het zijn dat er een bepaalde kwalificatie vereist is voor deze dienst. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij een regiedienst. Heb je hier vragen over? Dan kun je het beste contact opnemen met de huisartsenpost zelf. De post kan vertellen welke kwalificatie nodig is om ook deze diensten over te nemen.