Waarom kan ik niet op alle diensten reageren?

Heb je een overzicht van anw-diensten ontvangen? Dan zit er vast een dienst of aantal diensten bij waarop je wilt reageren. Ondanks dat je alle diensten kunt inzien, is het niet altijd mogelijk om te reageren. Dit kan verschillende oorzaken hebben:

  1. Je hebt de toelatingsprocedure van de betreffende huisartsenpost nog niet doorlopen of afgerond. Je kunt alleen reageren op anw-diensten op huisartsenposten waar je de acceptatieprocedure hebt afgerond. Voor deze procedure meld je je aan via Mijn pools, dan huisartsenposten en vervolgens Acceptatie aanvragenDe acceptatieprocedure verschilt per huisartsenpost. 
  2. Je waarneemdossier is niet compleet. Diverse huisartsenposten beheren hun waarneemdossiers via Waarneembemiddeling.nl. Als jouw waarneemdossier niet compleet is of er is een document verlopen, dan kun je (tijdelijk) niet meer reageren op diensten van deze post. Zorg er eerst voor dat jouw dossier weer compleet is. 
  3. De dienst heeft een bepaalde kwalificatie. Zie je een dienst van een huisartsenpost waar je wel geaccepteerd bent, maar niet op kunt reageren? Dan kan het zijn dat er een bepaalde kwalificatie vereist is voor deze dienst. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij een regiedienst. Heb je hier vragen over? Dan kun je het beste contact opnemen met de huisartsenpost zelf. De post kan vertellen welke kwalificatie nodig is om ook deze diensten over te nemen.
Feedback and Knowledge Base