Hoe maak ik online een overeenkomst aan? (opdrachtgever en -nemer hebben elkaar gevonden via ons platform)

Je kunt via ons platform overeenkomsten opstellen wanneer opdrachtgever en opdrachtnemer elkaar via ons platform hebben gevonden, maar ook wanneer ze elkaar buiten het platform hebben gevonden. In het eerste geval staan gegevens die bekend zijn al automatisch ingevuld. In het tweede geval doe je dit handmatig.

Als de dienst of waarneming buiten ons platform om is uitgewisseld, klik hier.

Wanneer de dienst of waarneming via Waarneembemiddeling.nl is ingevuld

  1. Log in en ga naar 'werk plaatsen' en dan 'afgemeld' (wanneer je opdrachtgever bent) of naar het overzicht 'werk zoeken' en dan 'ingepland(als je opdrachtnemer bent).
  2. Ga in de rechterkolom naar het driehoekje en kies voor 'overeenkomst aanmaken'.
  3. Op de vervolgpagina kun je kiezen uit verschillende sjablonen. (allemaal met de Belastingdienst afgestemd).
  4. Je ziet nu alle gegevens die bij ons van opdrachtgever en opdrachtnemer bekend zijn al zijn ingevuld. Je kunt de overeenkomst desgewenst handmatig nog een kenmerk geven en een verloopdatum. 
  5. Loop de ingevulde tekst zorgvuldig door. Onderdelen die zeker aangevuld of gecontroleerd moeten worden, hebben wij geel en/of dikgedrukt gemaakt. Je past de tekst aan en vervolgens kun je met het 'gummetje' boven het tekstvak alle dikgedrukte of geel gearceerde gebieden een gewone opmaak geven.
  6. Als je klaar bent met het wijzigen van de tekst, klik je op 'opslaan en versturen'
  7. Onderteken de overeenkomst digitaal door het vinkje aan te klikken en klik op 'versturen'.
  8. De overeenkomst is nu digitaal ondertekend en naar de andere partij gestuurd. Hij of zij zal de overeenkomst accorderen of afkeuren. Als de overeenkomst wordt afgekeurd ontvang je een toelichting.
  9. Je vindt de overeenkomst terug onder overeenkomsten in het linkermenu.   
  10. Je hoeft de overeenkomst niet te printen, want je kunt deze online op Waarneembemiddeling.nl bewaren. Je hoeft de overeenkomst ook niet naar de Belastingdienst te sturen. Zij zullen er steekproefgewijs om vragen. 

Lidmaatschap voor het digitaal ondertekenen

Let op voor het versturen van overeenkomsten en het digitaal ondertekenen van overeenkomsten heb je een lidmaatschap nodig. 

Feedback and Knowledge Base