Hoe maak ik online een Overeenkomst van Opdracht aan? (opdrachtgever en -nemer hebben elkaar gevonden via ons platform)

Je kunt gratis gebruik maken van onze online contracteermodule als de opdracht via het het platform is uitgewisseld én wanneer de opdracht via andere weg is uitgewisseld. In het eerste geval staan gegevens die bekend zijn al automatisch ingevuld. In het tweede geval doe je dit handmatig.

Als de dienst of waarneming buiten ons platform om is uitgewisseld, klik hier.

Wanneer de dienst of waarneming via Waarneembemiddeling.nl is ingevuld

  1. Log in en ga naar 'werk plaatsen' en dan 'afgemeld' (wanneer je opdrachtgever bent) of naar het overzicht 'werk zoeken' en dan 'ingepland' (als je opdrachtnemer bent).
  2. Ga in de rechterkolom naar het driehoekje en kies voor 'overeenkomst aanmaken'.
  3. Op de vervolgpagina kun je kiezen uit een sjabloon voor ANW-diensten of een sjabloon voor praktijkwaarnemingen (alle 4 zijn met de Belastingdienst afgestemd).
  4. Je ziet nu direct een sjabloon die al is ingevuld met alle gegevens die bij ons van opdrachtgever en opdrachtnemer bekend zijn. Je kunt de overeenkomst desgewenst handmatig nog een kenmerk geven en een verloopdatum. 
  5. Loop de ingevulde tekst zorgvuldig door. Onderdelen die zeker aangevuld of gecontroleerd moeten worden, hebben wij geel en/of dikgedrukt gemaakt. Je past de tekst aan en vervolgens kun je met het 'gummetje' boven het tekstvak alle dikgedrukte of geel gearceerde gebieden een gewone opmaak geven. 
  6. Als je klaar bent met het wijzigen van de tekst, klik je op 'opslaan en versturen'.
  7. Onderteken de overeenkomst digitaal door het vinkje aan te klikken en klik op 'versturen'.
  8. De overeenkomst is nu digitaal ondertekend en naar de andere partij gestuurd. Hij of zij zal de overeenkomst accorderen of afkeuren. Als de overeenkomst wordt afgekeurd ontvang je een toelichting. Je vindt de overeenkomst terug onder overeenkomsten in het linkermenu.   
  9. Je hoeft de overeenkomst niet te printen, want je kunt deze online op Waarneembemiddeling.nl bewaren. Je hoeft de overeenkomst ook niet naar de Belastingdienst te sturen. Zij zullen er steekproefgewijs om vragen. 

Lees ook:
Waarom moet ik een overeenkomst van opdracht afsluiten?
Ik heb een Overeenkomst van Opdracht ontvangen. Wat moet ik doen?

Feedback en Kennisbank