Hoe maak ik online een overeenkomst aan?

MedWB stel je makkelijk een overeenkomst van opdracht op. Of je elkaar nu wel of niet via ons platform hebt gevonden is daarbij niet relevant. Het enige verschil is dat een overeenkomst vooraf ingevuld is als de verkoop van de opdracht via ons platform heeft plaatsgevonden. Is dat niet het geval, dan vul je simpelweg alle ontbrekende gegevens handmatig in.

Wanneer de dienst of waarneming via Waarneembemiddeling.nl is verkocht:

1. Log in en ga naar 'werk plaatsen' en dan 'afgemeld' (wanneer je opdrachtgever bent) of naar het overzicht 'werk zoeken' en dan 'ingepland(als je opdrachtnemer bent).
  2. Ga in de rechterkolom naar het driehoekje en kies voor 'overeenkomst aanmaken'.
  3. Op de vervolgpagina kun je kiezen uit verschillende sjablonen. (allemaal met de Belastingdienst afgestemd).
  4. Je ziet nu alle gegevens die bij ons van opdrachtgever en opdrachtnemer bekend zijn al zijn ingevuld. Je kunt de overeenkomst desgewenst handmatig nog een kenmerk geven en een verloopdatum.
  5. Loop de ingevulde tekst zorgvuldig door. Onderdelen die zeker aangevuld of gecontroleerd moeten worden, hebben wij geel en/of dikgedrukt gemaakt. Je past de tekst aan en vervolgens kun je met het 'gummetje' boven het tekstvak alle dikgedrukte of geel gearceerde gebieden een gewone opmaak geven.
  6. Als je klaar bent met het wijzigen van de tekst, klik je op 'opslaan en versturen'
  7. Onderteken de overeenkomst digitaal door het vinkje aan te klikken en klik op 'versturen'.
  8. De overeenkomst is nu digitaal ondertekend en naar de andere partij gestuurd. Hij of zij zal de overeenkomst accorderen of afkeuren. Als de overeenkomst wordt afgekeurd ontvang je een toelichting.
  9. Je vindt de overeenkomst terug onder 'Administratie' en vervolgens 'Overeenkomsten' in het linkermenu.
Als jouw opdracht buiten ons platform om tot stand is gekomen, dan heb je twee mogelijkheden:
  • Meld jouw opdracht alsnog aan op waarneembemiddeling.nl en meld hem vervolgens gelijk af en selecteer de waarnemer die jouw opdracht heeft aangenomen. Volg vervolgens bovenstaande stappen vanaf punt 1.
  • Je maakt de overeenkomst aan via 'overeenkomsten':
  1. Klik op 'Administratie'.
  2. Klik op 'Overeenkomsten'.
  3. Klik op 'Overeenkomst maken'.
  4. Kies een sjabloon. Je kunt kiezen uit verschillende sjablonen, allen afgestemd met de Belastingdienst.
  5. Geef de overeenkomst een kenmerk, waardoor je straks de overeenkomst makkelijk kunt terugvinden.
  6. Geef de overeenkomst een verloopdatum.
  7. Loop de ingevulde tekst zorgvuldig door. Onderdelen die aangevuld of gecontroleerd moeten worden, hebben wij geel en / of dikgedrukt gemaakt. Je past de tekst aan en vervolgens kun je met het 'gummetje' boven het tekstvak alle dikgedrukte of geel gearceerde gebieden een gewone opmaak geven.
  8. Als je klaar bent met het wijzigen van de tekst, klik je op 'opslaan en versturen'.
  9. Onderteken de overeenkomst digitaal door het vinkje aan te klikken en klik op 'Versturen'.
  10. De overeenkomst is nu digitaal ondertekend en naar de andere partij gestuurd. Hij of zij zal de overeenkomst accorderen of afkeuren. Als de overeenkomst wordt afgekeurd ontvang je een toelichting. Je vindt de overeenkomst terug onder overeenkomsten in het linkermenu.
  11. Je hoeft de overeenkomst niet te printen, want je kunt deze online op Waarneembemiddeling.nl bewaren. Je hoeft de overeenkomst ook niet naar de Belastingdienst te sturen. Zij zullen er steekproefgewijs om vragen.
Opslaan van de overeenkomst gebeurt automatisch. Zo simpel is het!