Hoe meld ik een dienst af?

Heb je een waarnemer gevonden die jouw dienst kan overnemen? Laat dit dan direct weten aan de huisartsenpost door de dienst af te melden.

Ga hiervoor naar Werk plaatsen en vervolgens naar Actief. Klik in het overzicht op het pijltje naast de dienst en kies voor Afmelden. Heb je buiten ons platform om een waarnemer gevonden? Dan moet je eerst de dienst plaatsen, voordat je deze kunt afmelden.

Er wordt nu gevraagd of het gelukt is om de dienst in te vullen. Klik op Ja. Vervolgens wordt er gevraagd wie de dienst gaat overnemen. Je ziet een lijst van alle geaccepteerde waarnemers op deze post. Het is mogelijk om de waarnemer een bevestiging van de overname te sturen en alle andere waarnemers een bericht te sturen dat ze niet meer hoeven te reageren. Beide opties raden wij altijd aan. Er wordt vervolgens een bevestiging gestuurd aan de waarnemer én aan de huisartsenpost. De huisartsenpost kan de wijziging vervolgens direct wijzigen in het roosterprogramma.

Staat een waarnemer hier niet tussen?
Dan mag hij of zij niet ingezet worden op deze huisartsenpost. Mogelijk is hij of zij niet geaccepteerd of is zijn of haar dossier niet compleet. Neem hiervoor contact op met de huisartsenpost.

Voordelen van het afmelden van een dienst

• De wijziging wordt automatisch doorgegeven aan de huisartsenpost
  • De waarnemer krijgt een schriftelijke bevestiging
  • De dienst wordt geplaatst bij Ingepland (waarnemer) of Afgemeld (opdrachtgever) waar vanuit je snel en makkelijk een overeenkomst kan aanmaken
  • Bij het afmelden kun je alleen een waarnemer aanvinken die op de post geaccepteerd is. Zo ben je er zeker van dat de waarnemer op de post mag werken en dat hij of zij een compleet dossier heeft.
Is er iets misgegaan?
Lees dan dit artikel: https://waarneembemiddeling.uservoice.com/knowledgebase/articles/1965113-ik-heb-een-dienst-verkeerd-afgemeld