Hoe vraag ik een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan?

Heeft de huisartsenpost een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) als acceptatie-eis? Volg dan onderstaande stappen om jouw VOG aan te vragen.

Stap 1. Vraag acceptatie aan bij je gewenste huisartsenpost. Je ontvangt van de huisartsenpost een e-mail met de acceptatieprocedure en een link om de verklaring aan te vragen.

Kun je de link niet vinden? Ga dan in het menu naar ‘mijn pools’ en kies voor ‘huisartsenposten’. Klik bij de desbetreffende huisartsenpost rechts op het pijltje en kies voor ‘Dossier status’. Je ziet hier een overzicht van alle gegevens die met de huisartsenpost zijn gedeeld. Klik bij het item ‘VOG’ op ‘aanvragen’.

Stap 2. Binnen vijf werkdagen ontvang je een e-mail van Ministerie van Veiligheid en Justitie. In dit bericht vind je verdere instructies en een link naar de website om de aanvraag te voltooien. Wil je het document digitaal aanvragen? Houd dan je DigiD-code bij de hand.

Stap 3. Vul de ontbrekende gegevens in en rond de betaling af via IDEAL. Je ontvangt de Verklaring Omtrent het Gedrag binnen acht weken per post van Ministerie van Veiligheid en Justitie.

Stap 4. Stuur de originele verklaring per post naar BKV/ Waarneembemiddeling.nl.

BKV/Waarneembemiddeling
Postbus 2178
4800 CD BREDA

Stap 5. Na controle en goedkeuring van de verklaring, verschijnt er een groen vinkje in je dossier status van de huisartsenpost. Binnen tien werkdagen sturen wij de verklaring naar je terug.