Waarom voert BKV / Waarneembemiddeling.nl persoonlijke identificaties uit?

Sinds 2017 is niet meer mogelijk voor huisartsen om hun identiteitsbewijs te uploaden op Waarneembemiddeling.nl en uit te wisselen met andere zorginstellingen en huisartsenposten. De aanpassing destijds was noodzakelijk vanuit nieuwe wet- en regelgeving vanuit de Wkkgz en Wet DBA en het feit dat het bewaren van papieren id-bewijzen verboden is! Identiteitsbepaling aan de hand van een geldig id-bewijs van persoon tot persoon is nu het alternatief. Iedere opdrachtgever in de zorg, die een zzp'er inhuurt, is verplicht om de identiteit van de zzp'er vast te stellen. Een tijdrovende klus voor huisartsen, zeker bij anw-diensten. BKV / Waarneembemiddeling.nl neemt deze zorg uit handen, door alle waarnemers eenmalig persoonlijk te identificeren. Zo kunnen opdrachtgevers aan hun plicht voldoen en hoeven waarnemers zich maar 1x te laten identificeren. 

Eenmalig identificeren 

BKV / Waarneembemiddeling.nl identificeert alle waarnemend huisartsen op posten die hun dossierbeheer via Waarneembemiddeling.nl regelen. Identificeren is eenmalig en duurt hooguit 5 minuten en kan op een door de huisarts gekozen locatie en tijdstip. Voor de identificatie werken we samen met AMP Groep, zij voeren de identificatie voor ons uit. Een paspoort of id-kaart is noodzakelijk. Een rijbewijs is GEEN geldig middel. 

Wat betekent dit voor praktijkhouders en huisartsenposten?

Bij huisartsenposten die gebruik maken van onze module dossierbeheer kun je er vanuit gaan dat alle geaccepteerde waarnemers persoonlijk zijn geïdentificeerd en dus kunnen worden ingezet voor een anw-dienst of praktijkwaarneming die praktijkhouders niet zelf kunt doen.

Ik wil geïdentificeerd worden


Ben jij waarnemend huisarts en wil jij werken op een post die gebruik maakt van onze module dossierbeheer? Of wil je ingezet worden via BKV / Waarneembemiddeling.nl? Dan zul je eenmalig geïdentificeerd moeten worden. Een afspraak maken kan via deze link
Feedback and Knowledge Base