Welke wet- en regelgeving geldt bij de inzet van zzp’ers in de zorg?

Bij de inzet van zzp’ers in de gezondheidszorg is het van groot belang, dat zowel opdrachtgevers als zzp’ers zich aan de geldende wet- en regelgeving houden. Bij de inzet van bijvoorbeeld waarnemend huisartsen zijn de Wet DBA, de Wkkgz (Vergewisplicht en Schriftelijkheidseis) en de WAV van belang.

BKV / Waarneembemiddeling.nl biedt de mogelijkheid om de verplichte persoonlijke identificatie en alle overige ‘vergewis-verplichtingen’ aan ons uit handen te geven.
In een afspraak van 15 minuten nemen wij met de waarnemend huisartsen alle vereiste aspecten door van het ‘vergewissen’. Dit kan daarna online via het platform ter beschikking gesteld worden aan huisartsenposten. Ook na deze afspraak zorgen wij dat het waarneemdossier van deze waarnemend huisarts aan deze verplichting blijft voldoen:

• wij controleren dagelijks de BIG-registratie;
• wij controleren periodiek het antecedenten arbeidsverleden;
• wij voeren eenmalig persoonlijk de identificatie van de waarnemer uit, met blauwe lamp en volgens de officiële door de overheid gestelde procedure;
• wij controleren het recht in Nederland betaalde arbeid te verrichten;
• wij bieden de mogelijkheid online overeenkomsten af te sluiten die voldoen aan de nieuwste regelgeving.

Een dienst dus waarmee we de huisartsenzorg in staat stellen om met zo min mogelijk inspanning, zo maximaal mogelijk aan de wetgeving te voldoen. 

Heb je vragen over deze ontwikkelingen, de hieruit voortvloeiende verplichtingen en onze dienstverlening? We beantwoorden ze graag! Bel ons op 0888- 22 55 88 of mail naar info@waarneembemiddeling.nl.

Feedback and Knowledge Base